Spring til indhold

(Læsetid: 3 min.) For godt 40 år siden skete nogle frygtelige overgreb på helt unge danske piger. Det var overgreb, som blev “hyldet” af mange danskere. For hovedpersonen var både karismatisk og kendt for sit rejsebureau Spies Rejser.

Det var meget ude i offentligheden dengang.

Serien om Simon Spies på dr.dk handler om hans gennemgående brug/misbrug af unge danske piger til sex og tortur. 

Spies var, udover rejsekonge også psykolog og jurist. Og ligesom i alkoholikerens tankeverden, skulle tingene gå lynende stærkt for Spies. Gerne med meget drama.

Spies trivedes godt i det bizarre miljø, som han skabte omkring sit liv. 

Spies nød selskabet med sine helt unge piger.

Især, når der opstod skænderier. For som han udtrykte det i dr-serien, var det en nydelse for ham at se “folk spille hinanden ud mod hinanden”. Det var en kilde til fornøjelse for den egocentristiske overherre Simon Spies. 

Spies fik det næsten altid, som han ville. Han havde pengene til at betale de unge piger/ludere med. 

Desuden var ordet i hans magt, hvilket han flittigt udøvede til at groome og manipulere med. Pigerne var socialt ringere bemidlede, og dermed lette ofre for groomingen.

Den danske presse deltog i skuespillet med beundring. Aviserne solgte godt, når Spies var på forsiden med pigerne. 

Det var en intern aftale imellem Spies og journalisterne, at der var ting, som de lod ligge. Og ikke skrev om, bl.a. at Spies var sadist. Han sagde det selv flere gange. Han “tændte på lyden af en arm, der knækkede”. Det gav Spies et stort “kick”. Så stort, at han gerne betalte 10.000 kr. til dem, som ville deltage i torturen. Det var en del af sexlegene (dog var det “frivilligt” at deltage). 

Det var kendt blandt pigerne, at alle, som gik i seng med Spies, ikke kunne “få ham ud af hovedet igen”, hvilket kan tolkes som et signal på et narcissistisk misbrugs syndrom hos pigerne. Læs mere om narcissistisk misbrugs syndrom her

Spies var menneskemisbruger. Pigerne skulle stå til rådighed for ham dag og nat.  

Hen imod slutningen af sit liv, spurgte Spies flere af de unge piger, om de ville giftes med ham, så de kunne arve ham, da han ikke selv havde fået børn. Alle sagde nej, undtagen den 20-årige Jannie fra Herlev. Jannie arvede de mange millioner – året efter, hvor Spies døde 61 år gammel. 

Pigerne var iøvrigt med til brylluppet. 

Se serien her https://www.dr.dk/drtv/serie/323550

Kritikken har haglet ned over pigerne og nogle af deres familier, da de nu 40 år efter kommer frem og fortæller historierne.

Flere døde af stofmisbrug, efter de havde været ansat som “morgenbolledame” hos Spies.

Narcissistisk misbrugs syndrom og kognitiv dissonans kan sidde i kroppen hele livet. Man forstår det ikke. Selv flere årtier efter misbruget fandt sted.

Der er en del forskning på dette område i vores tid, som manglede dengang. PhD og psykiater Bessel van der Kolk er en af forskerne. Van der Kolks PhD-afhandling: “Kroppen holder regnskab”, på engelsk: “The body keeps the score” bekræfter mekanismerne som følge af menneskemisbrug.

Afhandlingen gennemgår det misbrugte sind, hjerne og krop i transformationen af traumer.

Misbrug i de nære relationer, som barn og som ung, gør det ofte meget vanskeligt at etablere stabile og tillidsfulde relationer som voksen. Det sidder i kroppen.

Se bogen af Bessel van der Kolk her

Skriv gerne en kommentar. Det er kun dit navn og kommentar, som bliver offentliggjort, ikke email. Muligheden for at kommentere forsvinder efter 14 dage.

Følg med på Narcfri

Simon Spies og de unge piger

  • Admin