Spring til indhold

(Læsetid: 3 min.) Samfundssind og splitting af befolkningen er vigtige nudging-ord i vor tid, hvor vi har en regering og deres samarbejdspartnere, som er villige til at gøre næsten alt imod deres befolkning, for at få os til at tage en eksperimentel injektion. 

Vi bor i et land, hvor vi vader rundt i cigaretter, stoffer, alkohol og GMO-forarbejdede fødevarer dagen lang. Vi bliver konstant mindet om vores dødelighed.

Alligevel så takker de os fra regeringen og deres samarbejdspartnere, fordi vi er “så gode”, dvs. vi samarbejder med en narcissistisk ledet regering, som bruger nudging til at manipulere befolkningen til at tage en eksperimentel injektion. Herunder hele frygt-narrativet. 

Men hvad skulle de egentligt takke os for? Skulle de ikke redde vore liv med de eksperimentelle gen-terapeutiske injektioner?

Det drejer sig selvfølgelig om noget helt andet end din og min sundhed. Det står klokkeklart, at de bruger nudging, for at ændre befolkningens adfærd. Så vi alle retter ind. 

Nudging i politik er en aktiv psykologisk strategi til at overbevise en befolkning om, at de.. “gør det rigtige”. 

Ordet stammer fra bogen Nudge af Richard Thaler og Cass Sunstein fra 2008.

Nudging bruges i alt, lige fra reklamer til at ændre borgerenes adfærd, også indenfor politik og sundhed. 

Det er en recept, som (næsten) garanterer, at du følger den, fordi den forudsætter, at du som borger træffer dine beslutninger på en inkonsistent måde. Og din inkonsistens ligger bag ved hele tanken i nudging-strategien. 

Du betragtes som et væsen, der ikke er selvstændigt i stand til at associere eller harmonere en co-eksistens. Du formår, med andre ord, ikke at blande noget. Ikke at tænke abstrakt. Det er alt eller intet.

Den abstrakte tænkning er en symbolsk tænkningsmåde. Det er en kognitiv evne, som bygger på ræsonnement, modsat den konkrete tænkning.

Læs gerne mere om abstrakt tænkning her

Nudging-begrebet bygger på en betragtning af mennesker som irrationelle væsner, der let kan manipuleres. Vi ledes som væsner af mentale skævheder eller “biases”, som det kaldes på engelsk, og af andre faktorer. 

Dette tankesystem bruger nudging-folkene til at manipulere med.

Det er derfor vigtigt for os mennesker og især voksne børn af alkoholikere og andre dysfunktionelle familier at være mentalt vågne og følelsesmæssige ædru.

Særligt nu i denne tid. Og i tiden fremover, hvor ALT kan ske med en narcissistisk leder ved roret.  

For mere om nudging i adfærdspsykologi læs her

Du er velkommen til at kommentere i 14 dage. Herefter forsvinder muligheden.

Du kan altid sende en besked til Narcfri under fanen “Velkommen”.

Følg med på Narcfri

Nudging og narcissisme i tiden vi lever i

  • Admin