Spring til indhold

(Læsetid: 3 min.) Vi er nogle, som har oplevet klassisk narcissistiske personligheder clashe med vores kærligheds- og medafhængighed i relationer igen og igen. Og vi holdt ved, trods smerte og forvirring var dagens dagsorden, sporadisk afbrudt af kærlighedskrummer fra narcissisten.

Det var et bedrag, som vi ikke kunne eller ville se.

Benægtelsen af bedraget var imponerende. Det var så indgroet i os.

Og når åbenbaringen kommer, er det så vigtigt for os, at vi genopbygger os selv ved Guds hjælp og studerer vores svage punkter i relationer. Så vi formår at vriste os løs af narcissistens jerngreb. Og fortsætter den gode proces.

Jeg har for nylig studeret barnets hjerne og de forskellige psyko-sociale vækstperioder ifølge udviklingspsykolog Susan Hart, som har samlet den forskning, der findes på området, i sin bog Den Følsomme Hjerne.

Det var interessant at læse om det  narcissistiske raseri, som jeg ærligt talt ikke synes, der er særligt meget fokus på indenfor terapien. Det burde der være. Det narcissistiske raseri opstår i det andet leveår, som led i en afstemningsproces i opvæksten, og hænger tæt sammen med skam-mekanismen. Forældrenes rolle er her essentiel.

Det er så vigtigt at være følelsesmæssig tilgængelig som forældre. Og være støttende i forhold til barnets affektregulering. Så det gennemlever og lærer sund affektregulering, for at komme væk fra det narcissistiske raseri, og ind i en mere moden form for aggression. Vi skal væk fra at hænge fast i narcissismen. Se Susan Hart’s bog Den Følsomme Hjerne her

I forhold til helbredelse af minder, betød bøn, Bibelen og den røde ACA-bog alt for mig. Jeg oplevede livet blev vendt om til nyt liv i Gud. Bedraget blev vendt om til tilgivelse.

Læs gerne salme 34 i Gamle Testamente, som fortæller et eksempel på hvem Gud er, i forhold til et menneske i nød her

Den følgende bøn kan også hjælpe.

Be den gerne højt og langsomt. Træk vejret dybt imellem sætningerne. Tag ordene ind, så godt du nu kan.

Kære Gud.

Tak for din nærhed i mit liv. Tak for, at du har sat mig fri. Tak for, at du er mit lys foran mine skridt. Tak for, at du er min helbreder. Jeg beder om, at du sætter mig fri fra fortidens minder. Fra dem, som stadig gerne kryber sig ind i mine tanker og i mit sind. Jeg takker dig for den åbenbaring, som du så frit gav mig, da jeg mødte dig og sandheden om hvem du er, hvem jeg selv er, og om hvad narcissistisk misbrug er.

Jeg beder nu om at blive forløst fra det mørke fra fortiden, og fra den energi, som stadig findes et sted derude i universet, og som stadig gerne vil opsøge mig og holde mig i offerrollen. Jeg forsager den destruktive energi eller kraft og giver den over til dig. Tak for, at du tager dig af det. Tak for, at jeg er beskyttet af dig. Tak for, at jeg er renset ind og ud, på grund af dig.

Takket være Dig, kan jeg frimodigt stille dit kors op imellem de bedrageriske, narcissistiske misbrugere og mig. Og intet ondt kan røre mig. Intet falskt kan nå mig. Ingen benægtelse. Intet bedrag. Ingen usund fantasi. Ingen forestillingsbilleder om dem, som bunder i et levn fra en medafhængig fortid, kan nå mit sind i dag. For jeg lever klarsynet. Jeg lever vækstrettet med Dig som Gud i mit liv.

Fri mig fra alle afhængigheder. Og gør mig brugbar for dig og for mennesker. Fri mig fra medafhængighed.

Tak.

Skriv gerne din kommentar nedenfor. Det er kun dit navn, som bliver publiceret, ikke e-mail.

Følg med på Narcfri

1 tanke om “Helbredelse af minder efter det narcissistiske bedrag”

Der er lukket for kommentarer.

Helbredelse af minder efter det narcissistiske bedrag