Spring til indhold

(Læsetid: 2 min.) Mange voksne børn lider under, at de KOM UD af den dysfunktionelle familie. Men den dysfunktionelle familie KOM IKKE UD af dem. Det skyldtes, at de gamle traumer fra fortiden stadig lever i nervesystemet som en slags negative energier.

Jeg har tænkt lidt over, hvordan man griber de gamle energier an? Skal jeg be imod dem, eller skal jeg omfavne dem og tage dem ind? Foreløbig tror jeg mest på det sidste.

Jeg kan ikke ændre på fortiden. Ej heller på de skader, som den har påført mig på mit nervesystem. Endvidere kan jeg heller ikke ændre på misbrugshandlingerne. Hverken på dem, som andre har gjort imod mig, eller på dem, som jeg har gjort imod mig selv og andre. MEN jeg kan omfavne den følelse, som de efterlod sig. Og kan arbejde videre på min selv-omsorg og selv-differentiering. Læs mere om selv-differentiering her

Sådan som jeg forstår psykolog Kristina Hermann fra bogen “Du er ikke alene – En opvækst med alkoholproblemer”, som du kan læse mere om her, skyldtes de negative energier fra fortidens traumer, det der skete aldrig blev afsluttet. 

Det er derfor, at de stadig sidder i kroppen. Det er en slags kronisk chok-tilstand, grundet noget uafklaret og uafsluttet.

De negative energier fra fortiden må mange af os voksne børn leve med. Og mange kan sikkert nikke genkendende til dette kompleks. 

For voksne børn i helbredelse er det vigtigt at have fokus på gode dagligdags ingredienser i form af vaner. Her kommer en liste på 7 vaner:

  • Vi lytter til kroppen og elsker det hele ved den, også de dele, som er forbundet med skamfølelser. Sig hej til din skam.
  • Vi ber til Gud, vores Højere Magt og er kropsbevidste, f.eks. igennem yoga gulvøvelser, som begge og sammen frembringer det helbredende nærvær.
  • Vi trækker os mere og mere fra de dysfunktionelle relationer, imens vores selvværd vokser mere og mere. Og vi omfavne de følelser vi får. Vi benægter ikke eller ber imod dem. Så forsvinder det negative igen.
  • Vi tager fat om den rigtige nøgle.. i nuet, til at sætte passende grænser og holde dem.
  • Nøglen handler om værdier, som vi agerer på, når grænsen er nået, for hvad vi vil tage imod af negativitet. Det kan både være andres negativitet eller vores egen indre kritiske stemme fra fortiden, som gerne vil dominere. 
  • Vi vil være bevidste værdi-fokuserede i stedet for følelsesfokuserede.
  • Vi bringer sport, humor og leg med ind i helbredelsen. 

Jeg har faktisk tænkt mig, at jeg skal investere i et par rulleskøjter, som jeg ikke har brugt siden, jeg var barn. 

Skriv gerne din kommentar nedenfor. Det er kun dit navn, som bliver publiceret, ikke e-mail.

Følg med på Narcfri

Når de gamle negative energier stadig sidder i kroppen

  • Admin