Spring til indhold

(Læsetid: 2 min.) De fleste af os går ind i et forhold af mange årsager: nærvær, sex, ensomhed, angst for at være alene, økonomi osv.

Disse årsager er i bund og grund egoistiske behov.

Din partner kan ikke fylde det tomrum, du har.

Du kan ikke gå ind i et forhold fordi, du har lyst til det ene eller det andet. Det er opskriften på et katastrofalt forhold.

Forhold er hellige. Og sex er, i særdeleshed, helligt.

Hvis du har et behov, så er du ikke klar til et forhold. Du er altid single i et forhold. Du beholder altid din uafhængighed i et forhold. Du slipper aldrig den selvstændige person, du er.

Du går ind i et forhold, fordi du til bidrage. Ikke fordi du skal tage.

Og det, du bidrager med, det skal komme fra dit autentiske selv.

Du kan aldrig tilfredsstille dit ego. Det vil altid have mere og mere. Uanset hvor god du er. Uanset hvor meget du gør. Lær mere om det autentiske selv her

Vær sammen med en, som er på samme niveau som dig: menneskeligt, intellektuelt og åndeligt. Og gerne lidt højere. Så du kan vokse.

Du går ind i et forhold for at bidrage og arbejde på dig selv. Du kan ikke give det, som du ikke har.

Mange folk i forhold giver og giver og giver, og så mister de gnisten. De falder fra. Energien er væk. Og så skal de videre til det næste fix, hvor det hele gentager sig.

Livet handler ikke “bare” om fysiske behov. Vi går ind i forhold, fordi vi har en bevidsthed om, hvor vi er, arbejder på os selv, og bruger vores person som et spejl til at udvikle os selv yderligere. Det er derfor, at ægteskabet er helligt. Vi er ikke sat her på jorden, for at være forbrugere af hinanden. Ind og ud af forhold hele tiden.

Der er ting, du aldrig kan lære alene, som single. Men, du går heller ikke ind og ofrer, den du er, fordi du vil have en person, som “bare ser godt ud”. Du går ind i et forhold for at bidrage og vokse. Så du opnår nogle af livets største lektier, som du ikke ville kunne få alene.

Gud sætter mennesker ind i vores liv, fordi der er noget, vi skal lære. Og når vi har lært os selv godt at kende, har vi mulighed for at bidrage i et forhold.

Et forhold skal ikke “give dig noget”. Forstå mig ret. Personen skal ikke fylde et tomrum i dit liv. Så er motivet og forholdet dømt til at mislykkes.

Uanset om du er alene eller i et forhold, skal din motivation være at lære dig selv at kende, og arbejde på dig selv. Ikke på den anden.

Når du har fået den indsigt, så begynder livet for dig.

Så begynder du at tiltrække de mennesker, som Gud har lagt tilrette for dig.

Vi består af 3 bestanddele: krop, sjæl og ånd. Livet er andet end mad, arbejde, TV, sex og sove. Disse ting er faktisk det mindste, ud af den rigdom, som Gud har for dig.

Skrevet efter inspiration fra min inspirerende ven Jaffer!!

Skriv gerne en kommentar. Det er kun dit navn og kommentar, som bliver offentliggjort, ikke email. Muligheden for at kommentere forsvinder efter 14 dage.

Følg med på Narcfri

2 tanker om “Hvordan opbygger og nærer vi et forhold?”

 1. Hej Elisabeth,
  Det er vigtigt, at andre kan få glæde af kommentarerne. Jeg har forkortet din kommentar, af hensyn til anonymiteten.
  Kh
  Admin

 2. Hej
  Jeg søger en jævnbyrdig at tale med, da jeg står med flere alvorlige situationer der er kompliceret og forgiftet af narcissismens dysfunktion.
  Jeg er vokset op med en narcissistisk mor og en autistisk far.
  Det vil glæde mig, hvis du vil kontakte mig.
  (Forkortet af admin)

Der er lukket for kommentarer.

Hvordan opbygger og nærer vi et forhold?

 • Admin