Spring til indhold

(Læsetid: 3 min.) Toksiske personer skal mødes med egen medicin. Toksiner er katalysatoren, som heler såret i den anden, hvis de formår at tage imod.

Vi stiller et spejl op overfor den toksiske person.

Næste skridt er, vi forlader situationen, for at sikre vor sindsro. Vi ser, vi mærker, vi lytter, og vi indser, vi har med toksisitet at gøre.

Hvis du ikke gør noget, men lader den toksiske person blive ved med at udøve sin toksiske adfærd, så opfordrer du personen til at fortsætte med at forgifte atmosfæren imellem jer.

Det kræver “sin mand” at forlade et menneske, man holder af.

Men spørg først Gud: Hvad er det rigtige at gøre? Hvad ville Jesus gøre? Hvad ville Ghandi gøre?

Vi kan ikke tillade det giftige. Det må forlade vort space.

Toksisitet imellem mennesker kommer ud af traumer. “Hurt people hurt people” er et statement, som taler megen sandhed, på få ord. Sårede mennesker sårer andre. Vi skal altså heles, for at blive hele mennesker.

Har Gud helet dig, behøver du ikke længere beskæftige dig med at såre, men med at hjælpe andre til heling.

Du bliver dog aldrig perfekt. Det ER kun Gud. Men du dvæler heller ikke ved toksisiteten. Du flytter dig fra den. Eller du griner af det, imens du står midt i det. Det toksiske element har mistet sin tiltrækning for dig.

Det bedste du kan gøre, er at sætte dine grænser, uden at stille mure op. Hele dit space skal være omgivet af Guds (kærlige) autoritet. Det skal lyse ud af dig.

Sæt et spejl op.

Toksisk adfærd skal du ikke tolerere. Det skal stoppes med det samme. Helede mennesker sætte grænser på en bevidst og pro-aktiv måde. Med intelligens, medfølelse og tilgivelse. For det hjælper med at neutralisere effekterne af toksisitet.

Når folk er negative, holder du følelsesmæssig distance, og er på vagt i forhold til at dele personlige ting med dem.

Midt i alt dette skal vi alle øve os i at være medfølende.

Har du med en narcissist at gøre, er det sværere at stå i en konfrontation. Der skal næsten ingenting til, før personen “smutter”, de forlader scenariet. Narcissisten formår nemlig ikke at se sig selv VIRKELIGT i spejlet. Selvværdet er så lavt.

Narcissisten beskæftiger sig med at dræne energi ud af omgivelserne. Direkte eller subtilt. Du bemærker, at jeres relation altid handler om, at du skal tjene dem. Og du skal få dårlig samvittigthed over deres offerstilling. Det er dig, der skal handle for dem.

Det er narcissistens arbejde. Det er det en narcissist gør.

Løsningen er tilbagetrækning, tilbagetrækning og tilbagetrækning. Du skal beskytte dit space, din tid og energi.

“Giv slip og lad Gud”.

Sloganet er fra 12-trinsprogrammet.

Læs gerne om de 12 åndelige principper, som bruges i 12-trinsprogrammet her

“Giftige mennesker hænger efter dig som cementblokke bundet til dine ankler, og inviterer dig så til at svømme i deres forgiftede vand”.

John Mark Green

Læs mere om at blive fri fra giftige relationer her

Skriv gerne en kommentar. Det er kun dit navn og kommentar, som bliver offentliggjort, ikke email. Muligheden for at kommentere forsvinder efter 14 dage.

Følg med på Narcfri

Hvordan konfronterer man en toksisk person?

  • Admin