Spring til indhold

(Læsetid: 3 min.)  Forhold handler om at opnå stadiet af det Gudgivne menneske. Få indsigt i dynamikkerne. Komme dybere ind. Og opdage at leve fra det udgangspunkt.

Det her er en fortsættelse af det tidligere oplæg.

Der er nogle ting, som man aldrig kan lære som single. Jeg vil her prøve at give et overblik over hvad det er. Der findes masser af eksempler fra forhold, som kan lede en til den læring. Jeg vil prøve at fremhæve det essentielle.

Som alene er det rigtigt nemt for egoet at bilde sig selv en masse ting ind, som ikke nødvendigvis er sande.

Og det føles godt. Det føles rigtigt. Og der er ingen, som siger os imod.

Alle vores kolleger og venner er med til at fodre denne her forestilling. Det kan være mange forskellige ting, som begynder at krakelere, når man indtræder i et ægteskab eller et fast forhold.

Det er ligemeget om det er et egoistisk forhold eller et autentisk forhold, med den rette intention.

Der hvor forholdet bliver en særlig udfordring er, når man har med en egoistisk, toksisk person at gøre. Så er det mere udfordrende, men man kan stadig lære livslektien.

Man har de her billeder af sig selv, som ikke bliver udfordrede som single. Så går man ind i et forhold. Og i starten er alt fint. Partneren kører med på den.

Men når man så blotter sig for hinanden: man har sex og man åbner sig mere og mere op, så sker der noget.

Vi har opbygget et billede af os selv. F.eks.: “Jeg er en god terapeut”. Vi sidder og snakker om nogle ting. Og pludselig siger partneren: “Du er da ikke en særlig god terapeut”.

Vi har på dette tidspunkt åbnet os op for hinanden. Vi har blottet os for hinanden. Flere lag af forsvar er røget af.

Personen her, der er i sit ego, har aldrig hørt det her før. Så personen bliver tricket. Og reagerer. Ting sker. Eksplosioner udløses. De gamle dynamikker, de dårlige energier udløses imellem os.

Mange tror, at dette er normalt. Men det er det ikke.

Det vigtigste i livet er at opnå følelsesmæssig stabilitet. Det er at have ligevægt i sin natur. I sit væsen. Så når ting pludselig sker, så reagerer vi ikke på den måde.

Vi mærker det selvfølgelig. For vi er ikke robotter. Men vi har ligevægt i vores natur. Vi responderer, i stedet for at reagere. Ordentligt.

Og forhåbentlig, når vi til et punkt, hvor vi kan grine af det hele. Fordi vi kan se, hvor det kommer fra.

Vi bliver testede i forhold. Men det er vores følelsesmæssige stabilitet, der bliver testet.

Hvorfor er det så vigtigt? Det er vigtigt, fordi de gamle dynamikker aktiveres maksimalt i forhold.

Vi vil alle sammen gerne være frie. Vi vil ikke være låst inde. Vi vil ikke bosses. Vi vil være frie. Vi er frie. Det er det, vores sjæl kræver. Frihed.

Gud har skabt os med dette behov.

Vi har en intuition. Vi lærer indefra.

For at opnå frihed, skal vi blive stabile i vores følelser. Og til et forhold hører ansvarsfuldhed, ihærdighed, loyalitet og hæderlighed. Vi kan ikke bestikkes. Vi kan ikke lokkes. Vi har en fælles dynamik/energi. Vi er i flow sammen. Vi kan be sammen. Vi kan glæde os sammen. Vi kan dele oplevelser med hinanden. Vi kan støtte hinanden.

Det er et ekstremt kraftfuldt sted at være, når forholdet fungerer.

Det er en hellig pagt.

Skrevet efter inspiration fra min inspirerende ven Jaffer!!

Glædelig Alle Helgens aften.

Skriv gerne en kommentar. Det er kun dit navn og kommentar, som bliver offentliggjort, ikke email. Muligheden for at kommentere forsvinder efter 14 dage.

Følg med på Narcfri

Hvad vi kun lærer af forhold, ikke ved at være alene

  • Admin