Spring til indhold

(Læsetid: 4 min.) Andedammen Danmark og familiedysfunktionen narcissisme har mange ligheder tilfælles. For her kan den moderne politiske wokeisme trives.

Wokeisme tænker og handler på følelser, ikke sagen.

En kvinde blev i kirken beskyldt for at heppe på pædofili, fordi hun tog børnenes perspektiv, i en perspektiverende overvejelse over børnenes tarv, i sagen om Onkel Reje og John Dillermand fra dansk skattebetalt børne-TV.

En kendt blogger blev beskyldt for at ligge i lag med Kreml, fordi han heppede på fred.

Wokeisme gør ligesom narcissisme – den gaslighter! Det hele vendes på hovedet.

Der er ingen reel dialog. For der er ingen nysgerrighed efter at lære. De ved jo det hele selv. På baggrund af egne følelser.

Og på klokkeklar narcissistisk vis, dømmes den anderledes tænkende nådesløst. Samtidig skriges efter “rummelighed”, bare ikke deres.

Den woke får ALT til at handle om sig selv. Men, når den woke skal stå til ansvar under fire øjne, stikkes halen straks mellem benene.

Hjem til computeren, hvor den woke, i det åndelige apartheits ærinde, slår løs på tasterne, udenom den menneskelige kontakt.

Det hele forvrænges. Og opponenten gøres til gerningsmand, som i virkeligheden er det sande offer.

Denne familierelation narcissisme wokeisme er, for en opponent, en perverteret omgang opkast. Med mindre, opponenten vender om. Og taler den woke efter munden.

Wokeisme havde i sin oprindelse et ærbart sigte.

Begrebet wokeisme blev først kendt i 1920’erne i USA, hvor sloganet “stay awake” blev hyppigt brugt blandt afroamerikanere. Til at få folkets opmærksomhed på datidens racisme og social uretfærdighed.

Slaveriet blev dog formelt afskaffet tilbage i 1865.

I 2010’erne, under Obama-æraen, blev begrebet wokeisme re-iscenesat og udvidet.

Det er min opfattelse, dette skete, for politisk at skabe mere splid og opildne til mere had og adskillelse imellem mennesker.

Det er også det, vi ser frugterne af. Nu 10-14 år efter.

Store private koorporativer har ydet massiv økonomisk støtte til dette narrativ. Ligesom medier. Og endda regeringer er gået med på dette.

Wokeisme under Obama (og nu Biden) havde og har et politisk formål. Ikke kun i forhold til hudfarve. Men også kønsidentitet, sex, politivold, våbenpolitik, hvid overherredømme-narrativet osv.

Læs mere her og her

I kølvandet på den psykologiske og åndeligt ideologiske krig i wokeisme, har det ideologiske aspekt udviklet sig til et subjektivt spørgsmål om moralsk overherredømme.

Wokeisme er kampen, med et selvudnævnt offer. Og narcissisme opererer på præcis samme måde.

Til at øge forståelsen, læs gerne om den utro narcissist, som laver en omvendt skiderik her

Wokeisme har, ligesom narcissisme, medafhængige følgere. Det er især de mange institutioner, som velmenende, men naive, falder for wokeisme, som trænger sig på. De gør os kun en bjørnetjeneste.

Som eksempel kan nævnes den ukritiske accept af de seksualiserende voksen-dragshows til mindreårige børn på danske børnebiblioteker, i danske folkekirker og på børne-TV.

Wokeisme indoktrinerer og presser sin magt ned over befolkningen. Og gør det umuligt at stille modspørgsmål om logik, beviser, etik og moral, uden at blive udskammet eller det, der er værre.

Den kritiske tænkning og dialogen er begge udtryk for den ægte omsorg. Men wokeismens følelsesunivers driver værket for sin egen skyld. Det er ingen officiel filosofi. Man har “sin sandhed”, som ikke står til diskussion.

Som woke hopper man ind i hovederne på de andre. Og tænker for dem deres tanker.

(Narcfri)

Det gør narcissismens gaslighting også. Læs om gaslighting her

I wokeisme vindes et argument, ved at få sin opponent til at tie eller overgi sig til wokeismens slaveri. Ligesom i narcissisme, findes ingen reel dialog. For wokeisme tåler ingen modstand. Kun forgudelse og forsyning.

Wokeisme skriger selvmodsigende efter rummelighed, men besidder den ikke selv, ligesom i narcissisme.

Den anti-filosofiske wokeisme er kritisk overfor andre ideologier, som f.eks. utilitarisme, konservatisme, taoisme, holisme med flere.

Men, man tager som woke brudstykker fra andre ideologier, uden dybde. For det er kun til, for at manipulere sin selvbestaltede samfundsposition igennem.

Den mest effektive måde at ødelægge mennesker på, er ved at benægte og pådutte andre deres egen forståelse af historien.

(George Orwell)

Satan brugte Bibelen til at angribe Jesus i ørkenen. Her lykkedes manipulationen dog ikke.

Jesus siger

Elsk jeres fjender, og bed for dem, der hader jer.

(Matthæus 5) Læs her

Vi slutter af med sindsrobønnen her

Skriv gerne en kommentar. Det er kun dit navn og kommentar, som bliver offentliggjort, ikke email.

Muligheden for at kommentere forsvinder efter 14 dage.

Følg med på Narcfri

Familierelationen narcissisme wokeisme