Spring til indhold

(Læsetid: 2 min.) De glemmer dig ikke for, at du ikke så, hvor fantastiske de var. Og dette vil de vise dig. Enten i ord eller kropssprog.

De glemmer dig ikke for, du ikke så, at DE ALTID er den skinnende stjerne. Den bedste bønneforkæmper. Den mest indsigtsfulde. Helten uden fejl.

De er overlegne. De har højere kvalitet end dig. Og dette er deres forventning til andre, også dig.

De glemmer dig ikke for din (berettigede) kritik. For, det var ikke bare noget, de kunne være uenige i. Det var (og er) et direkte angreb på deres inderste kerne.

Deres behov går altid automatisk forud for dine. Dette skyldes egocentrering og indre berettigelse.

De opdager det ikke selv, idet de pr automatik, opfatter egne behov som vigtigere end dine. Det er så indgroet en del af deres karakter.

Dette betyder i praksis, at de overtræder grænser og manipulerer, for at få deres vilje igennem. Det gør de ved hjælp af kontrol og gaslighting.

De kan agere, som om intet påvirker dem. Idet deres grandiøse selv er den facade, de må holde. Det er også ofte her, at skamløsheden kan opleves.

Det er sjældent, at du hører dem sige “undskyld” af et oprigtigt hjerte.

De agter ikke på andres behov, som f.eks. på din ufrivillige reaktion af et eller andet i jeres samtale. De agerer uden situationsfornemmelse og empati.

Dog kan de sige mange af de “rigtige” ord. Men, det er fordrejninger af sandheden. Det er en gaslighting imod dig.

De glemmer dig ikke for, at du udstillede deres sande natur dybt inde. Og dette vil de hade dig for. Indtil du lægger dig på knæ og beder dem om tilgivelse.

De glemmer dig ikke for, at de mistede kontrollen over dig. Og ikke længere kunne bruge dig som et objekt i deres leg med andre mennesker.

Du påførte dem et eksistentielt traume. Hvor vover du? De sanser nu deres kongelighed krympe. De kan ikke kræve noget mere fra dig.

De glemmer dig ikke for, de ikke længere kan få forsyning. Den søde nektar, du gav. De hungrer stadig efter din anerkendelse. Og seperationens anspændthed er deres traumebånd.

I praksis betyder dette, at følelsen af sikkerhed og tryghed i jeres relation er styret af, i hvor høj grad, at kontrol og magt kan opnås fra den narcissistiske karakter.

Uenighed leder til frustration og konflikter, som oftest ender i cirkulære samtaler, hvor gaslighting skal få dig til at føje dig til narcissistens boble.

De cirkulære samtaler er ikke modne samtaler, men infantile narcissist-boble samtaler.

Narcissistiske karakterer kan “kvæle” deres nærmeste relationer. Og den anden part vil ofte opleve personlighedens individualitet langsomt forsvinder.

Relationens udvikling kan sammenlignes med at have et “lasso om halsen”, hvor narcissisten fylder det hele med sig selv, imens vedkommende strammer til. Det er uholdbart.

Og det kan forklares som et trans-generationelt, dvs. et nedarvet mønster, indstillet i mennesket, igennem observation og tilpasning til narcissistiske omsorgsgivere, som ikke personificerer og demonstrerer normative og veltilpassede psykologiske egenskaber og reaktioner for barnet.

Et sundt voksent barn tænker:

Jeg kan lytte, ignorere og “glemme” på samme tid. Skidtet bliver udenfor.

Skriv gerne en kommentar. Det er kun dit navn og kommentar, som bliver offentliggjort, ikke email.

Muligheden for at kommentere forsvinder efter 14 dage.

Følg med på Narcfri

2 tanker om “Dette glemmer de dig ikke for”

  1. Rickie Zwinger

    It’s hard to come by experienced people in this particular topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks.

  2. Myrl Spraberry

    A motivating discussion is definitely worth commenting. I think that you ought to write more on this issue. It may not be a taboo matter, but usually folks dont speak about such issues. To the next! Many thanks!!

Der er lukket for kommentarer.

Dette glemmer de dig ikke for