Spring til indhold

(Læsetid: 2 min.) Også kaldet det narcissistiske stirrende blik.

Jeg kalder det for det narcissistiske “stir”, da der ikke findes en optimal oversættelse af ordet indenfor psykologien til dansk. Du ved nok, hvad jeg mener om lidt.  På engelsk fagsprog kaldes det “the narcissistic stare”. Hvilket betyder at stirre på nogen, ud fra betydningen at stivne eller størkne. Og det passer som hånd i handske med det narcissistiske “stir”.

Jeg ved ikke, om du kender typen, men jeg har mødt flere af dem. Og det narcissistiske “stir” har været erfaret af mange af os, som har klikket med en narcissist, eller en person med narcissistiske træk. Formentlig er det ikke alle narcissister, som gør det, men ofrene for det narcissistiske “stir” rapporterer om, at en betydningsfuld majoritet gør det.

Det narcissistiske “stir” er piercende, urokkeligt og koldblodigt. Formentlig er det også smigret af din beundring. Og når du er forelsket i en narcissist, naturligvis uden at vide det, begynder din identitet lige så stille, men sikkert at smuldre. Det, jeg prøver at fortælle dig er, at det ville aldrig nå så langt som til det narcissistiske “stir”, hvis der ikke havde været en tæt kontakt imellem jer først. For så ville du have været opmærksom på disse ting på forhånd, men nu er du fanget. 

Stirret er nedslående, og er til for at være nedslående.

Det narcissistiske “stir” stirrer på dig, for at se, hvor du er skrøbelig. Mange mener, at narcissister bruger dette “stir” til at se igennem dig, for at nå ind til din sjæl, med det eneste formål endeligt at afgøre om du er et LEVEDYGTIGT offer eller ej.

Ordet nidstirre stammer fra Nudansk Ordbog, og må siges at være beskrivende for “det narcissistiske stir”. At nidstirre betyder nemlig ifølge ordbogen “at stirre vedholdende på nogen, på en udforskende, hånlig eller foragtelig måde”.

Det, der er kendetegnende ved det narcissistiske “stir” er, at narcissisten viser dig, at han eller hun har løjet overfor dig. Øjnene er hånlige, “døde” i blikket, og munden ofte lidt skæv, lidt smørret, som det engelske “smirk”.

Narcissisten godter sig med andre ord, på din bekostning. Gnider salt i såret. Og nyder det.

Så vær på vagt overfor det narcissistiske “stir”. For her vil du se “masken” falde af. Og du ser det sande menneske, som du først troede var så kærlig og så fantastisk.

Du må nu holde hovedet køligt og passe på dig selv.

Læs mere om narcissistiske egenskaber her

Læs også mere om hvorfor intelligente kvinder falder for sociopater, narcissister og psykopater her 

Følg med på Narcfri

7 tanker om “Det narcissistiske “stir””

  1. Usually I don’t read article on blogs, however I would like to say that this write-up very compelled me to check out and do so! Your writing taste has been surprised me.

    Thanks, very great post.

  2. Thank you for sharing your info. I truly appreciate your efforts and
    I am waiting for your next write ups thanks once again.

Der er lukket for kommentarer.

Det narcissistiske “stir”

  • Admin