Spring til indhold

(Læsetid: 3 min.) Dette indlæg er skrevet efter inspiration af en PhD-artikel fra Psychology Today.

Kærlighed skal ikke gøre ondt, imens du lever i den. Og når, du opdager, at du er sammen med en narcissist, så er det tid til at lukke døren bag dig.

Med mindre, der er noget, som virkelig forhindrer dig i at forlade narcissisten, f.eks. et fælles barn, så er det det sundeste at lukke døren for en narcissist.

Dette er måden at håndtere narcissisme.

Psychology Today har beskrevet fem sandheder om narcissistisk “kærlighed”. De er her frit oversat.

Link til artiklen findes nedenfor.

1: Narcissister bliver forelsket i en fantasi

Narcissister er uegnede til den sande kærlighed, herunder at elske dig som den, du virkelig er. Og det gælder både i parforhold, men også i venskaber.

Når narcissisten siger: “Jeg elsker dig”, så menes der: “Jeg elsker mine fantasier om dig”. 

En narcissist skaber en fantasi af dig i sit tankesystem. Og projicerer sin konstruerede fantasi over på dig. Denne fantasi har ikke meget med dig at gøre. Fantasien er ikke kendetegnede for hele den, du er.

2: Narcissister bliver skuffede over den virkelige dig

Når den første forelskelse er ovre, vil narcissisten begynde at kede sig. Og finde fejl ved dig. Dette skaber en følelse af skuffelse i narcissisten.

3: Narcissisten vil ændre dig

Hvis du gerne vil beholde din relation til en narcissist, er det din opgave at passe dig ind i narcissistens selv-glorificerende tankesystem. Og lunten er kort hos en narcissist. Som lynets hast.

4: Narcissisten devaluerer dig

Når narcissisten bliver mere sikker på dig som partner eller ven, vil en tiltagende utilfredshed med dine fejl udvikles. Og komplimenterne forsvinder. De erstattes af devaluering.

Hvis du forbliver i en relation med en narcissist i denne fase af misbruget, vil du blive følelsesmæssigt og fysisk forkastet, forvirret, udmattet og nedbrudt af relationen.

5: Narcissisten forkaster dig

I når nu til den fase i jeres relation, hvor narcissisten er klar til at forkaste dig helt. For så at erstatte dig med en ny, som allerede står klar i kulissen.

Narcissisten forkaster dig emotionelt, fysisk og åndeligt.

På dette tidspunkt i jeres relation, er narcissisten allerede i gang med at flirte med andre. Enten foran dig, eller i hemmelighed er dig utro. Og har måske været det hele tiden.

De fleste narcissister vil forlade forholdet. Især hvis de tror på, at der findes bedre forsynings-muligheder hos andre.

Du er som et gammelt stykke legetøj, der ikke længere er interessant at lege med eller hylde.

Læs mere her

Hvis du bliver forkastet af en narcissist, som før “elskede” dig, bør du forstå, at det hele er “din egen skyld”.

Narcissisten tænker ikke som dig. Det er derfor DIG, som burde have vidst fra starten, at narcissisten er menneske-misbruger. Dette er det narcissistiske tanskesystem i en nøddeskal.

Narcissisten udlever en selvcentreret, selvabsorberet tvangspersonlighed dag ud og dag ind.

Lær mere om det narcissistiske tankesystem her

Skriv gerne en kommentar. Det er kun dit navn og kommentar, som bliver offentliggjort, ikke email.

Muligheden for at kommentere forsvinder efter 14 dage.

Følg med på Narcfri

Den svære kærlighed med en narcissist