Spring til indhold

(Læsetid: 3 min.) Den flinke narcissist er nævnt i den kliniske litteratur. Indlægget er skrevet efter inspiration fra Richard Grannon.

14 tegn på, at du har med en flink narcissist AT GØRE.

De første tre tegn kan også opleves hos såkaldt “almindelige mennesker”.

 • Den flinke narcissist har et (relativt) godt omdømme og er elsket af mange.
 • Den flinke narcissist er sjov, venlig, empatisk og bonder let med mennesker.
 • Den flinke narcissist gør gode ting for andre mennesker.
 • Men.. over tid, når du lærer den flinke narcissist godt at kende, vil du opdage, at personen dominerer jeres samtaler, og viser tegn på overherredømme, sådan på det åndelige plan. Det mener personen i hvert fald selv. De kan sammenligne deres åndelighed med Jesus selv. Det er lige før, de selv er Jesus. Så har du med den skrøbelige narcissist at gøre, også kaldet den hemmelige narcissist. Læs mere her
 • Når den flinke narcissist ikke lige taler om sig selv, direkte eller indirekte, for at ophøje sig selv, kan du observere, at personen slukker sit eget “lys” og dissocierer. Den flinke narcissist bliver synligt uinteresseret og irriteret. Du er måske lige i gang med at tale om noget andet.
 • Men.. i det samme, snakken falder tilbage på den flinke narcissist, bliver “lyset” straks tændt igen. Og HELE kroppen spiller med, når den flinke narcissist KNUSELSKER at tale om sig selv og sine “store bedrifter”.
 • Hvis du er modig og tør udfordre den flinke narcissist, dog på en meningsfuld og respektfuld måde, vil du med det samme opdage, den flinke narcissist blive kold og modbydelig. Det sker kun i privat regi. Personen vil ikke gøre dette offentligt.
 • Den flinke narcissist arbejder hårdt på at opretholde sit omdømme. Fokus er på personen selv. Og på ALT det, vedkommende selv udretter, som den flinke narcissist gerne deler med dig. Det kan også være en, som konstant taler om, hvordan Gud arbejder stort igennem vedkommende. Og gentager sig selv konstant i årevis.. ja, i årtier, hvis det er en, du har kendt i mange år.
 • Det er trættende at være omkring den flinke narcissist. Over tid begynder du at se gabet i adfærden imellem den offentlige flinke narcissist og privatpersonen. Dette kan skabe kognitiv dissonans i dig, fordi du oplever to erfaringer fra den samme person seperat. Dette kan udvikle sig til et traume. Og blive til en traumebonding. Mere herom nedenfor.
 • Kommunikationen med den flinke narcissist falder ind under to kategorier: I den første taler den flinke narcissist pralende om, hvor ydmyg vedkommende er. Hvor fantastisk vedkommende er. Og hvor fantastisk meget Gud bruger vedkommende til at frelse andre. I den anden kategori udnytter den flinke narcissist dig på det subtile plan, for at få narcissistisk forsyning. Du tilbød jo vedkommende en platform for opmærksomhed, berømmelse i andre kredse, forgudelse, mad, penge etc.
 • Det er kun dem i indercirklen, som erkender det sande ansigt på den flinke narcissist. Det er kun dig, som virkelig kan se, hvem personen er.
 • Du opdager, at den flinke narcissist slet ikke er så rar. Du opdager, at personens “charme” udelukkende blev brugt til at lure dig ind. For at få noget fra dig, med det formål at blive forsynet. Og til sidst fik du falskneriet smasket direkte ind i ansigtet. Det var et blændværk. Det var et synsbedrag. Det, du troede var en ven, en kæreste, en far, en mor, en søster, en bror var i virkeligheden en kryster. Og, i bund og grund et ynkeligt pjok.
 • Den flinke narcissist er fundamentalt udnyttende. Personen er skarp nok til at fortælle dig, det du gerne vil høre. Men.. over tid, finder du ud af, at personen er effektiv, når det drejer sig om at TAGE MERE fra dig, end du har tilbudt. Den flinke narcissist strækker grænseområdet og bryder ind over andres personlige grænser non stop. Og helt uden forståelse og empati.
 • Det sidste tegn er: Facaden kan ikke længere holdes. Masken falder af. Den flinke narcissist demonstrerer nu sin absolutte offermentalitet og selvmedlidenhed. Den flinke narcissist er centrum i sin egen tragedie.

Den flinke narcissist viser sit sande ansigt, som ikke er flinkt, men råt og nedsættende. Både på skrift og i tale. Den flinke narcissist er Negativ med stort N i sin inderste kerne.

Du har måske været ramt af kognitiv dissonans, som følge af, at du har kendt en flink narcissist. Det er en somatisk dissocierende stresstilstand, hvor du går i frys. Og du mærker det i hele kroppen. Du kan læse mere om kognitiv dissonans her

Du kan læse mere om traumebonding her

Du kan se videoen fra Richard Grannon her

Skriv gerne en kommentar. Det er kun dit navn og kommentar, som bliver offentliggjort, ikke email.

Muligheden for at kommentere forsvinder efter 14 dage.

Følg med på Narcfri

Den flinke narcissist