(Læsetid: 3 min.) Det kan være svært for voksne børn af alkoholikere og andre dysfunktionelle familier helt at springe ud i noget nyt. Ud i det, vi virkelig drømmer om. Og tro på, at Gud, vores Højere Magt vil sørge for os.

For mange af os er det frygten, der styrer. Og vi tør ikke leve drømmen ud.

Men når vi tager en beslutning og begynder at leve drømmen ud, da er det vigtigt at tage de første små skridt.

Det nytter ikke noget at vente til det “perfekte” tidspunkt, for det kommer aldrig. Tidspunktet er NU! Og Gud er klar, når vi er.

Har du også, ligesom jeg, en “skør” drøm, som du ikke kan finde ud af at leve helt ud?

Min drøm er at leve af at være familiesystemisk narrativ coach, men tør jeg tage det fulde spring ud i drømmen?

Foreløbig arbejder jeg på uddannelsen. 

Det er som om, at mange af os voksne børn ikke tør tro på vores bestemmelse og evner ud i det fantastiske. For det har vi aldrig lært.

Vi har aldrig lært, at alle børn er kraftcentre. Vi nøjes derfor hellere med det “sikre” eller det “middelmådige”. Og ikke engang dét er sikkert. Så hvorfor ikke arbejde henimod at udleve drømmen helt? 

Her er hvad jeg har lært om at udleve sin drøm indtil videre:

 • Oplev din genfødsel, væk fra det gamle og ind i et nyt liv med Gud, din KÆRLIGE Gud, Skaber og Genopretter. For mig er navnet Jesus det helt afgørende navn, fra at komme fra total mørke og ind i et helt nyt liv, hvor det gamle menneske er blevet vasket ren og livet er lyst og glædesfuldt. Dette skete ved en enkel bøn i min desperation og fortvivlelse. 
 • Gennemgå dit sorgarbejde efter dit narcissistiske misbrugs syndrom, og vær færdig (i nogen grad) med dit indre hjemmearbejde. Tegnene på narcissistisk misbrugs syndrom består af et miskmask af følelser, som du kan læse mere om her
 • Spring ud i det. Bare spring ud i det. 
 • Tag små skridt af gangen.
 • Gør det, der gør dig glad, og del det med andre. 
 • Spil på flere tangenter samtidigt. Der kan være flere døre, som åbner sig.
 • Lav evt. en visionstavle 1 år frem. Læs mere om det her
 • Skriv dine visioner ned for året, gerne i en kalender.
 • Vær mere vækstbevidst end målbevidst. Den målbevidste fokuserer på endemålet. Men den vækstbevidst fokuserer på rejsen. Og væksten er vigtigere end målet, for at kunne udleve drømmen. 
 • Tillid, tillid og atter tillid til Gud, Din Højere Magt. Læs mere her

Jeg starter altid året med at skrive drømme og visioner i en papirskalender. Og for hver måned sætter jeg en note øverst på siden for hvad jeg har lært eller arbejdet særligt med i denne måned. Og når året er omme, gennemgår jeg alle noterne, og kigger på, om de ér blevet integrerede i mit system, eller om de skal videre med til næste år. 

Her er nogle eksempler på noter for måneden: 

“Jeg lever nu i fred med uvisheden”.

“Tiden er min ven”.

“Jeg er kommet ud af den medafhængige tåge”.

“Jeg tager ansvaret for min trivsel”.

Skriv gerne en kommentar til indlægget her neden under. Det er kun dit navn, som bliver publiceret, ikke e-mail. 

Følg med på Narcfri

1 tanke om “Hvordan leve drømmen ud efter narcissistisk misbrugs syndrom?”

 1. Det kan være svært med skarpe mål sat op med tidsfrister. Somme tider er jeg på rette vej, men det går langsommere. Har derfor lavet et system med sedler om drømme, fremtidsmål. Jeg skriver en seddel, og sedlen lægges i en træskål med låg. Når jeg vil gøre status eller føler jeg ingen vegne kommer, så tager jeg sedlerne op og sætter X ved opnåede mål. Det er ligesom indretning af min første lejlighed, alt skulle købes på tilbud for at holde budgettet. Derfor skrev jeg “ønsker” om møbler ned, sparede op, så på udsalgstilbud og valgte det ud, som gav størst besparelse. Jeg fik ikke møbler i en bestemt rækkefølge, men jeg endte med gode ting, og basisting som reoler eller andet var der også plads til. Have done lister stresser mindre end to do lister og have done listerne giver energi til at gå videre. Selvtillid, fordi så meget faktisk er lykkedes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvordan leve drømmen ud efter narcissistisk misbrugs syndrom?