Spring til indhold

(Læsetid: 3 min.) Bondingen i vores barndom er vigtig. Den skete før, vi blev bevidste. Og VIL påvirke hele livet. Ikke mindst i romantiske relationer. 

“I loved you for so many fuckin years.. but you know what? You didn’t exist. You don’t exist. You’re not there. You’re a fuckin made up thing in my head.” (Johnny Depp)

Lyt til 15 minutter lang samtale mellem Depp og Heard her

Johnny beskriver den erkendelse, som vi alle modvilligt må kigge i øjnene, når vi ikke længere kan benægte sandheden om den faktuelle situation.

Den sandhed, som bittert kommer snigende, men som samtidig kan blive en redningskrans for os. For det er en mulighed at blive frigjort. Og komme videre, som et nyt genoprettet menneske.

Bonding og benægtelse i en romantisk narcissistisk relation er noget af det mest hjerteskærende, man kan opleve.

Det er, når vi må indrømme overfor os selv, den anden og Gud, at DET menneske, vi tillod komme tættest på, ALDRIG var virkelig. Det var noget, der foregik inde i hovedet på os.

Når vi opdager, at DETTE menneske ikke havde et autentisk selv, men en velspillet, fiktiv karakter, som var nøje udvalgt, for at opnå VORES gunst og velvilje, til at få egne behov opfyldt. 

Advarselslamperne lyste nok op, men vi skubbede dem væk, lige så hurtigt, som vi rækker saltbøtten over ved spisebordet.

Vi blev langsomt ædt op af misbruget. 

Dette ER prisen for bonding og benægtelse i en narcissistisk relation. 

For dem, der har fulgt med i retssagen om æreskrænkelse mellem Johnny Depp og Amber Heard, viser de narcissistiske dynamikker sig tydeligt frem, især fra Amber Heard’s side. 

Både Heard’s ord og kropssprog var afslørende. Og der var meget i hendes fortælling, som på ingen måde hang sammen. Det var for mig at se tydeligt, at Heard undervejs i afhøringerne af hende, konstruerede nye løgne oven på de gamle. Hendes vidner var heller ikke overbevisende, i forhold til at hjælpe hendes sag. 

Når vi opdager, at vi var interessante, fordi vi havde en rolle at spille, vi havde noget bestemt at tilbyde, skades vi af den falske, velpolerede overfladiskhed i den anden person.

Det går op for os, at mennesket vi holdt af, aldrig var tilstede. Og vi var blot et objekt.  

Vi opdager, at benægtelse var det tunge forsvar, vi måtte bære, mod uønskede sandheder. 

Benægtelse er et stærkt redskab, til at konstruere det, man ønsker.

Læs mere om de dysfunktionelle dynamikker i de nære relationer her

Vi opdager, at mennesket, vi så som hel, ikke var andet end en kunstig persona. Smukt gjort hel, ud af vores egne ønsker, desperation og længsel efter “den store kærlighed”, som kun Gud kan give os. 

Vi må lære at elske os selv, som skabt i Guds billede. Og elsket af ham først!! Når vi erkender DEN kærlighed til os selv og Gud, så vil vi tiltrække sundere relationer. 

Du er velkommen til at kommentere i 14 dage. Herefter forsvinder muligheden og kommentarerne.

Du kan altid sende en besked til Narcfri under fanen “Velkommen”.

Følg med på Narcfri

Bonding og benægtelse i en narcissistisk par-relation