Spring til indhold

(Læsetid: 3 min) Narcissister kan ikke li dig. Det var aldrig Dig, de kunne li. Det var FØLELSEN, du gav dem.

Du var et objekt, de kunne bruge. En ting. Læs mere her

Følelsen inden i DEM SELV var interessepunktet for dem. Og det skabte og vedligeholdte interessen for dig.

Men når du ikke længere præsterede at skabe denne følelse inden i DEM..  så dalede interessen for dig som dug fra solen. 

Det er en af de hårdeste og vigtigste erkendelser, som tidligere partnere til narcissistiske mennesker kan opnå.

For når man opdager, at det hele ikke var “bare lige”, kommer erkendelsen og indsigten ind i et dybt, dybt mørke, hvor mørkets herre råder. 

Der VAR ganske vist nogle ret iøjefaldende advarselslamper, som man kunne holde øje med hen ad vejen. Men på grund af tilknytningen/traumebondingen, som var blevet skabt af misbrugeren, ja så var det idealiseringen, som føltes som tilknytning/forelskelse af narcissistens offer. Idealiseringen tog over som en afhængighed.

Men det var bygget på en løgn.

Tilknytningen føltes så autentisk. Komplimenterne så ægte. Og relationen så stabil.

Du blev dog efterladt med en skamfuld følelse af, at du ikke havde værdi for den anden. Og du gengældte i et væk den anden, trods de mange advarselslamper.

Narcissistiske mennesker mangler en central psykologisk egenskab, som er fundamental for styrken af vores nære relationer. Det er evnen til empati og en vedvarende, følelsesmæssig tilknytning til andre. Læs mere om den følelsesmæssige tilknytning og umodenhed her

Narcissisme i den høje ende af spektret betyder, at følelser og seksualitet er indadrettet, egocentrisk og fornægtende overfor betydningen af andre. 

De er til for at nære den grandiose selvforståelse. 

Det betyder blandt andet, at de vil kunne skifte dig ud med en anden nærmest fra dag til dag. Selv efter et liv sammen. Hvis den anden person giver dem den samme følelse indeni, men med mindre konflikt.

Narcissister ser ikke helheden i mennesker. De elsker ikke på godt og ondt. De oplever ikke uperfektheder som særlige kendetegn, der bekræfter en enestående personlighed. De ser ikke summen af dine samlede træk og personlighed, som noget de er knyttet til.

Alt handler om den FØLELSE, du giver dem indeni.

Narcissistisk tilknytning er flygtig, overfladisk, kunstig og undvigende.

Der mangler dybde og ægte interesse.

Igennem samspil med omsorgspersonen, udvikler barnet sin evne til at mentalisere, dvs. til at skabe sammenhæng imellem følelser, tanker, behov, mål og grunde. Læs mere om at mentalisere her

Du er velkommen til at kommentere herunder i 14 dage. Herefter forsvinder denne mulighed.

Du kan altid sende en besked til Narcfri under fanen “Velkommen”, som er her

Følg med på Narcfri

Narcissister kan ikke li dig

  • Admin