Spring til indhold

(Læsetid: 4 min.) Mange af os voksne børn er dygtige til at ødelægge livet for os selv, når vi bliver ved med at lade de stærke følelser styre, og tage de samme narcissistiske ex-kærester tilbage. Dem, som bragte smerte og forvirring. Disse gamle, uduelige relationer er som en skrue uden ende. Bærer intet godt med sig. Kun smerte, lidelse og sorg, som vi ofte forveksler med “kærlighed”.

Gud har et andet syn på kærlighed, end den medafhængige har. Gud ønsker kun positivt for os. Gud er hverken masochist, ej heller den kroniske sorgs Gud. Men ser frem, ikke tilbage.

Derimod vil den uhelbredte narcissistiske person (vores ex) og den kronisk medafhængige, som klikker så perfekt sammen, holde fast i det gamle mønster. Den kronisk medafhængige har altid en dør stående på klem, når ex’en henvender sig, for en stund. Måske vækker det følelserne op igen. Måske lover ex’en guld og grønne skove. Der er igen åbent op for en længsel, den “særlige, specielle kanal”, som vi genkender den fra tidligere.

Vi begynder måske at åbne op for følelserne fra dengang, for ex’en var jo “så sød og så kærlig”, og det føltes “så rigtigt”. Vi husker ex’en som tidligere nærværende og omsorgsfuld. Den “særlige, specielle kanal” genaktiveres.

Men ak, ak…

Inden, vi ser os omkring, sidder vi igen tilbage med frustration, længsel og gammel sorg i kroppen. Ex’en har trukket sig. Men uden, at der er noget, som er rigtig afsluttet. Det sker nemlig stort set aldrig med en narcissistisk ex. Personen har blot trukket sig for en tid.

De kronisk medafhængige, dem, som gav frit ud af følelserne, tid og sikkert også penge, har meget i klemme her.

Og de uhelbredte narcissistiske personer vil holde fast i de kronisk medafhængige resten af livet. For her er noget at hente. Narcissister er dygtige til at groome og “støvsuge” gamle ex-kærester tilbage, med “den specielle kanal”.

Personen aflæser den medafhængige som en åben bog. Og lapper følelserne i sig, som genaktiveres i den anden. Både de positive og de negative følelser kan bruges. Følelser er nemlig som mad på en tallerken, som narc’en tygger på og spytter ud.

Og dine stærke følelser fra en dysfunktionel følelsesmæssig relation, kommer af, at du stadig er ulægt. Så Gud bliver ved med at sende de samme typer til dig, igen og igen. Indtil du vågner op til dåd, og tager ansvar for dit liv, og kommer ud af benægtelsen om den dysfunktionelle relation, som er årsagen til dit psykologiske syndrom.

Vi mennesker spejler os i alt det, vi mangler fra tidligere i livet. Og de stærke følelser opstår af en gammel programmering, som bedst helbredes ved bøn og studier af vores syndrom.

Og med det, opnår vi en viden, som vi for altid kan være Gud dybt taknemmlig for. Der vil nemlig opstå en naturlig tilbagetrækning fra det dysfunktionelle, jo mere du overgiver dig til Gud, din Højere Magt og til den indsigt, som du får, både fra Gud og dine studier.

Den tidligere benægtelse, som du var primet med fra barndommen, og som fulgte dig hele livet, den smuldrer stille og roligt. Og det, som du tidligere tolkede som gensidig kærlighed, ser du nu for det, som det er: et gensidigt misbrug.

Benægtelse er en kompleks tilbøjelighed, fyldt med gamle følelser. Den er svær at bryde med, fordi den er primet tidligt ind. Og i det øjeblik, du forelskes, genaktiveres dit udsultede, forsømte indre barn øjeblikkeligt. Og du mister dig selv i relationen som kronisk medafhængig.

Det er så vigtigt, at du omfavner dit indre barn og passer godt på dig selv. Forvent ikke at narcissisten gør det.

Smerten har udviklet dig til at være noget af det mest rummelige menneske, man kan tænke sig, og det aflæses af den narcissistiske ex.

Narcissistiske personligheder kommer tilbage til dig, som den kronisk medafhængige, igen og igen, for at få forsyning. Og I er, på hver jeres måde, gensidigt afhængige af hinanden.

For dig, den kronisk, elskelige medafhængige, er det svært at forlade det følelsesmæssige drama, selvom du har opnået en masse viden. Det trigger dig, hver gang, du møder din narcissistiske ex. Det kan beskrives på den måde, som en fra bloggen skrev til et indlæg: “Det svære er netop at forlade dramatrekanten. For livet kan godt føles tomt, når man ikke vælter sig rundt i følelser. Og de andre i dramatrekanten giver ikke godvilligt slip. Deres klager er som indsmigrende musik, der får det til at bevæge sig i den dysfunktionelle dødsdans”.

For at komme videre og blive en hel person, må du bryde med den kroniske medafhængighed og den tilknyttede kærlighedsafhængighed. Det gør du ved at tage en kold tyrker fra hele mønstret.

Her er 12 punkter, som kan hjælpe dig:

 • Praktiser tilbagetrækning fra din ex, både fysisk og fra telefon, e-mail og de sociale medier.
 • Hold fast i daglig bøn og meditation.
 • Bliv i tomrummet og STOP med at fixe på din tomhed.
 • Bliv i tomheden og STOP med at indgå i andres energifelt, ved dine fantasier.
 • Tillad dig at mærke din smerte, og omfavn din indre barn.
 • Uanset hvordan du kompenserer for den manglende kærlighed og opmærksomhed, må dine mønstre STOPPE.
 • Uanset hvor stærkt dine tanker og følelser trækker i dig, fordi “det er meningen”, at du skal give efter, så STOPPER DU med at handle på dem.
 • Opgiv din “ret” til at have en oplevelse mere med dit misbrug.
 • Bliv tilgængelig for dig selv.
 • Be og studér dit syndrom. Og søg Gud for svar, før du handler.
 • Husk din vejrtrækning og din daglige motion.
 • Stol på Gud. Indtag en modtagende holdning.

Medafhængighed og sex- og kærlighedsafhængighed bliver man ikke helbredt for natten over. Det er en proces, sammen med Gud, din Højere Magt.

Jeg kan virkelig anbefale bogen fra SLAA, 12-trinsfællesskabet for sex- og kærlighedsafhængige til din proces ud af dødsdansen. Den kan købes hos Amazon her

Du kan også læse om SLAA her

Hvis du arbejder med trinene, vil du med tiden få en ny bevidsthed, om hvad du ønsker intime relationer skal bestå af. I dysfunktionelle familier består de af en forvirrende sammenblanding af modsatrettede følelser, indsmigrende musik og omsorgs- og hjælpearbejde.

Du behøver ikke at være ansvarlig for andre, for at vise, at du elsker dem. Du behøver heller ikke at opgive din identiet, for at opnå intimitet.

Jeg ønsker dig held og lykke med dit indre oprydningsarbejde.

Til slut beder vi den lange sindsrobøn, som er her

Skriv gerne en kommentar i feltet nedenunder. Det er kun dit navn, som bliver publiceret, ikke e-mail.

Følg med på Narcfri

2 tanker om “Vikl dig fri af den kroniske medafhængigheds dødsdans”

 1. Thank you ever so for you blog post. Really looking forward to read more. Really Great. Gilberte Zane Ordway

Der er lukket for kommentarer.

Vikl dig fri af den kroniske medafhængigheds dødsdans